• Home
  • Merkbescherming

Merkbescherming

Wij nemen de tijd uw organisatie te leren kennen en de juiste strategie te bepalen.

Het is van belang dat u uw merkenportfolio op orde heeft. Als dit niet het geval is, kan dit u duur komen te staan. Daarom nemen wij de tijd om uw organisatie en uw markt vanaf het begin te leren kennen. En ontwikkelen wij een strategie op maat om uw merken de juiste bescherming te geven, voor de juiste gebieden.

Merkbescherming

De investering voor het verkrijgen van de juiste merkbescherming zal op de lange termijn van onschatbare waarde zijn. Hiermee kunt u uw merken in de toekomst handhaven en aanzienlijke waarde aan uw organisatie toevoegen.

Door een merk te registreren, verwerft u specifieke merkrechten. Hiermee voorkomt u dat anderen dan u hetzelfde merk of een overeenstemmend merk gebruiken en/of registreren. Om uw merk te kunnen registreren, moet u dat aanvragen bij een officiële merkeninstantie. Deze instantie is ervoor verantwoordelijk om u merkrechten te verlenen.

We helpen u graag om uw merk te registreren en daarmee afdoende te beschermen.

Territoriale bescherming

Merkbescherming is territoriaal en om een merk te registreren is het noodzakelijk om in elk voor u relevant land of gebied een merkregistratie aan te vragen.

Wij verzorgen de gehele aanvraag voor u.

Voortgang proces

Zodra uw merkaanvraag is ingediend, wordt deze onderzocht om te bepalen of deze al dan niet aan alle vereisten van de wet voldoet. Als aan de vereisten is voldaan, wordt uw aanvraag geaccepteerd voor registratie en veelal gepubliceerd voor oppositiedoeleinden. Als er geen opposities worden ingediend, wordt uw aanvraag toegewezen en wordt een bewijs van inschrijving afgegeven.

Zie ook FAQ merken.

"Van het adviseren over beschikbaarheid en het voorbereiden van aanvragen tot het indienen en de uiteindelijke registratie, wij zullen in elke fase van het merkproces met u samenwerken om ervoor te zorgen dat u een goede merkbescherming krijgt."