Opposities

We zijn bedreven in het voeren van onderhandelingen en creëren van oplossingen.

We zijn bedreven in het voeren van onderhandelingen en creëren van oplossingen.

Een oppositie is een administratieve procedure tegen een aanvraag die wordt gevoerd bij een merkenbureau. Oppositieprocedures kunnen ingewikkeld zijn. Als een derde partij bezwaar maakt tegen uw aanvraag, zullen wij deze oppositie bestuderen en u adviseren over de mogelijkheden.

Ook u heeft het recht om oppositie in te dienen tegen een overeenstemmend merk, wanneer u van mening bent dat dit merk inbreuk maakt op uw rechten. Wij adviseren u graag over uw positie en desgewenst starten wij een oppositieprocedure. Om op de hoogte te blijven van nieuwe overeenstemmende aanvragen, adviseren wij u een abonnement op de bewaking van uw merk.

Oppositieprocedure

Zodra een merkaanvraag is getoetst door het merkenbureau en aan alle formaliteiten voldoet, wordt deze (in de meeste landen) voor oppositiedoeleinden gepubliceerd. Op dat moment kan elke derde partij die over oudere rechten beschikt, zich verzetten tegen de aanvraag door een oppositie in te dienen. De oppositietermijn voor Benelux merkaanvragen is 2 maanden. De oppositietermijn voor een Uniemerkaanvraag is 3 maanden.