Subsidie bescherming Intellectueel Eigendom (IE)

Posted on June 20, 2023

De Europese Commissie vindt het, net als wij, belangrijk dat bedrijven hun IE-rechten beschermen. Ook in 2023 is er daarom opnieuw een subsidie aan te vragen voor de registratie van uw merk en/of model. Het SME Fund heeft een IE-voucher ter beschikking. Hiermee kunt u tot 75% van de kosten die de overheid rekent voor registratie terugkrijgen, met een maximum van € 1.000,-. Deze voucher kunt u inzetten voor bijvoorbeeld een Benelux of een EU merkaanvraag.

Uiteraard zijn er regels om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Zo moet uw organisatie gevestigd zijn in de Europese Unie, mag u niet meer dan 250 medewerkers in dienst hebben en mag u niet meer dan 50 miljoen omzet per jaar hebben. De volledige voorwaarden vindt u hier. De voucher is alleen te gebruiken voor nieuwe aanvragen en u moet de aanvraag uiterlijk 8 december 2023 indienen. Na een maand weet u of u de subsidie krijgt toegekend. Daarna moet u binnen vier maanden de merkregistratie of modelaanvraag indienen. Let op, voor de subsidieaanvraag geldt: OP=OP. Wacht u te lang, dan is er een grote kans dat de subsidiepot leeg is.

We begeleiden u graag bij de aanvraag en we adviseren u over de mogelijkheden voor merk- en/of modelbescherming. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!