Een deel van de aanvraagkosten retour via de SME-voucher

Posted on March 18, 2024

Ook dit jaar kan er weer gebruik worden gemaakt van de SME-voucher om zo een deel van de kosten voor uw merk- of modelaanvraag terug te krijgen.

Het SME Fund, een initiatief van de Europese Commissie, heeft een IE-voucher ter beschikking. Hiermee kunt u tot 75% van de kosten voor een merk- of modelaanvraag terugkrijgen (met een maximum van € 1.000,-). Deze voucher kunt u inzetten voor bijvoorbeeld een Benelux of een EU aanvraag.

Uiteraard zijn er regels om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Zo moet uw organisatie gevestigd zijn in de Europese Unie, mag u niet meer dan 250 medewerkers in dienst hebben en mag u niet meer dan 50 miljoen omzet per jaar hebben. De volledige voorwaarden vindt u hier SME definition - European Commission (europa.eu). De voucher is alleen te gebruiken voor nieuwe aanvragen en is beschikbaar van 22 januari tot 6 december 2024. Let op, voor de subsidieaanvraag geldt OP=OP. Wacht u te lang, dan is er een grote kans dat de subsidiepot leeg is.

We begeleiden u graag bij de aanvraag en wij kunnen u adviseren u over de mogelijkheden voor merk- en/of modelbescherming. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!